Výhody a nevýhody kožené sedačky

Interier 05. ledna 2021 | 15:31 — Klára Sanders
Kožená sedačka dokáže dodat obývacímu pokoji nádech luxusu. Pokud se vám kožené sedačky líbí a zvažujete její koupi, zjistěte si nejdříve její výhody a nevýhody.
Další 1 fotografie v galerii
Kožená sedačka dokáže dodat obývacímu pokoji nádech luxusu / Pixabay

Zařizujete si obývací pokoj, vybíráte sedačku a z celé nabídky vám padla do oka zrovna kožená? Přečtěte si, jaké má kožená sedačka výhody a nevýhody. 

Výhody

Vyšší pořizovací cena

Největšími výhodami kožených sedaček jsou odolnost, nenáročná údržba a dlouhá životnost. Musíte však počítat s vyšší pořizovací cenou, takže si dvakrát dobře zvažte, jestli se vám taková investice vyplatí a nebude to zbytečný výdaj.

Luxus a elegance

Kožené sedačky jsou také hygienicky nezávadné a vypadají velmi luxusně. Vašemu bytu nebo domu dají elegantní šmrnc, navíc je můžete sladit i s vhodnými doplňky a maličkostmi. Mezi lidmi se tradují různé fámy o kožených sedačkách. Nesmíte ale věřit všemu, co uslyšíte!

Pravá kůže dýchá

Jednou z oblíbených fám je to, že se člověk bude na kožené sedačce potit a nepříjemně lepit. Pokud si ale pořídíte sedačku z pravé kůže u renomovaného výrobce, ničeho takového se bát nemusíte. Neprodyšnost se týká pouze sedacích souprav z umělých eko kůží. Nakoupíte je sice za nižší cenu, ale potom s nimi budete mít problémy. Naopak u kvalitních sedaček z pravé kůže se používá prvotřídní barvivo, takže povrch dýchá a ani po delší době se nezačne loupat.

I kůže má různou kvalitu

Přestože může mít kůže známky přírodních defektů nebo různé jizvy i jinou hustotu vláken, svědčí to o pravosti materiálu a zvýrazňuje to estetický dojem. Kožené sedačky se nabízejí v různých kategoriích, které vypovídají o kvalitě materiálu. Zároveň pak určují i cenu. Velmi kvalitní kůži není vhodné používat do domácností s dětmi nebo zvířecími mazlíčky. Zaplatíte za ni totiž moc peněz, přitom vám ji třeba pes nebo kočka, ale i ratolest může v nestřeženém okamžiku jednoduše poškodit.

Nevýhody

Vysoká cena

Sedačka z pravé kůže vás bude něco stát. Kromě vysoké ceny patří mezi nevýhody například to, že na koženou sedačku neexistuje kožený potah.

Některé skvrny zůstanou

Některé materiály na ní navíc mohou nechat skvrny, což se týká například riflí. Navíc vzhled přírodního materiálu bude časem stárnout. Vše si ale musíte zvážit sami! Psali jsme také: Žlutá a šedá. Barvy interiéru roku 2021, jež symbolizují dokonalou rovnováhu

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu