Přivítejte jaro v interiéru pomocí několika stylových dekorací. Letošní barvou je žlutá

Interier 04. března 2021 | 10:42 — Marie Drahá
Předjaří považují mnozí za jedno z nejkrásnějších období roku. Rádi byste si probouzející přírodu užili také v interiéru? Kombinace jemných odstínů s lehoučkými látkami a drobnými doplňky vám zaručí jedinečný výsledek.
Další 3 fotografie v galerii
Převlečte svůj byt do žluté, která se k jarnímu období nejvíce hodí / Depositphotos

Začít můžete třeba tím, že vyměníte zimní věneček za jarní. Věnec se totiž řadí mezi dekorace, které ozdobí jakýkoliv interiér bez ohledu na styl a vybavení. Dá se pověsit do okna, na dveře, na stěnu nebo jen tak někam položit. Můžete si jej koupit či vlastnoručně vyrobit. Potřebovat budete pouze korpus, tavnou pistoli, květiny, případně pár dekorací. K jarnímu věnečku se hodí barevné stužky, peříčka, větvičky, ptáčci, na Velikonoce vajíčka a kuřátka.

Barvou letošního jara je žlutá

Barvami letošního roku jsou žlutá a šedá. Pokud chcete být trendy, nezapomeňte je v interiéru využít. Nejjednodušším řešením jsou doplňky a dekorace v těchto odstínech. Jestli si nemůžete dovolit větší investice, udělejte si radost novým prostíráním nebo alespoň ubrousky, které každé stolování nádherně oživí.

Chybu neuděláte ani s pastelovými barvami nebo jejich kombinací, které k jaru neodmyslitelně patří. Umí zvednout náladu, přitom působí elegantně a čistě. Jak je v domácnosti využít? Nejlépe vyniknou na textiliích. Převlečte na jaře polštářky na židlích, polštářky na pohovce i peřiny. Nezapomínejte přitom ani na závěsy.

Nejlepší volbou jsou přírodní materiály, které se snadno kombinují se starožitným nábytkem i moderním zařízením. Jaro přeje především romantickým a florálním motivům. Velikost vzorů by přitom měla odpovídat stylu a velikosti obydlí. Čím menší byt, tím drobnější kvítky je lepší zvolit. Šikovné švadlenky mají tu výhodu, že si mohou vybrat z obrovského množství látek, které na trhu jsou.

Samolepicí tapety dodají bytu nový rozměr

Trendem posledních let jsou tapety, v případě sezonního dekorování především samolepicí. Jednoduché polepy ozdobí stěnu v místnosti na určité období, poté je jednoduše strhnete a nahradíte novými. Pokoj díky nim dostane zcela jiný rozměr. Zajímavou volbou jsou tapety s velkoformátovými motivy z říše zvířat i rostlin.

Rostliny k jaru neodmyslitelně patří a v interiéru se bez nich neobejdete. Z procházky si můžete domů přinést vrbové proutky nebo okrasné větvičky, které nejlépe vyniknou ve skleněné nádobě. Jaro do bytu přinesou petrklíče, jarní narcisky i barevný brambořík. Kouzelně vypadají také macešky nebo konvalinky. Pokud si potrpíte na dekorace, nezapomeňte květináče ozdobit jutou, krajkou nebo zapichovátky.

Celý byt provoní hyacinty či frézie

Dáváte přednost řezaným květinám? Zkuste letos narcisy a tulipány vyměnit za hyacinty nebo frézie. Nádherně provoní celý byt. Jestli přece jen zůstanete u klasiky, narcisy nikdy nekombinujte s jinými květinami. Štáva, která se uvolňuje z jejich stonků, může totiž dalším rostlinám uškodit. Šetříte v pokoji s místem? Nechte rostliny vznášet v prostoru. Skleněné baňky nebo jednoduché visicí květináče vypadají v interiéru velmi efektně.

V případě, že hledáte do interiéru něco skutečně ojedinělého, vdechněte život obrazům. Vezměte prázdný rám a trochu si pohrajte. Nalepte do něj libovolnou kombinaci květin a dalších přírodnin, které nějakou dobu vydrží. Obraz je nutné po čase obměnit, ale věřte, že vypadá velmi osobitě. Na osobní věci v interiéru ostatně nikdy nezapomínejte. Ať už se jedná o fotografie nebo suvenýry z cest, právě tyto důležité drobnosti dělají domov domovem. Dále čtěte: Pěstování od semínek. Nastává období, kdy je čas obsadit parapety sazeničkami.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu