Kosmetická lednice je užitečný pomocník, který se vejde i do té nejmenší koupelny

Koupelna 18. června 2021 | 09:00 — Marie Drahá
Vejde se i do té nejmenší koupelny. Je navýsost praktická a splňuje ty nejvyšší nároky na design. Make-up stylisti, kosmetičky nebo modelky se bez kosmetické lednice prakticky neobejdou. Oblíbíte si ji také vy. Drahé krémy a séra s ní přežijí léto zcela bez úhony.
Další 3 fotografie v galerii
Lednice na kosmetiku není luxus, ale užitečný pomocník / Depositphotos

Je spousta těch, kteří si zvykli během letní sezony ukládat část kosmetiky do lednice. Jenže mít uložené krémy vedle vajíček nevypadá hezky na pohled a praktické to zrovna také není. Kosmetické minilednice patří v zahraničí k běžné výbavě každé ženy. Pořídit se však dají také u nás. Jejich užitečnost i vzhled vás mile překvapí.

Výhody kosmetické lednice

Minichladnička, kterou oceníte především v koupelně, udrží kosmetické produkty na nízkých teplotách, díky čemuž vydrží podstatně déle. Aniž byste museli stále běhat do kuchyně, máte svůj make-up nebo pleťovou masku pořád po ruce. Navíc se nemůže stát, že by vám kosmetika načichla jídlem.

Kosmetika, která do lednice (ne)patří

1. Milujete ten pocit, kdy si na pleť nanášíte příjemně vychlazený hydratační krém? Podle odborníků může být tento způsob aplikace dokonce účinnější. Krom toho zbaví pokožku začervenání. Do kosmetické lednice můžete uložit veškeré krémy včetně opalovacích vyjma těch, které obsahují složky na bázi oleje.

2. Patří do ní také oční krémy, pleťové masky a obličejové mlhy. Vychlazené krásně vypnou pokožku a odstraní otoky, pleť rozjasní a v teplých dnech přinesou obličeji to nejlepší osvěžení, jaké si můžete dopřát. Do lednice se doporučují dávat také všechny přípravky, které obsahují vitamin C. Chlad totiž podporuje všechny účinky, které jsou pleti prospěšné.

3. Speciální kategorií je přírodní a bio kosmetika. Protože neobsahuje konzervanty, je spíše náchylná ke zkažení. Uložením produktů do chladu tomu můžete předejít. Mimochodem věděli jste, že chlad prospívá také parfémům?

4. Ani v parných vedrech se naopak nevyplatí ukládat do kosmetické lednice řasenky, rtěnky, tužky na obočí, oči a rty, tekutý makeup nebo laky na nehty. Chlad podporuje jejich zhoustnutí, takže by se vám kosmetika hůř nanášela, navíc by vydržela mnohem kratší dobu. Dále čtěte: Dejte starší kosmetice druhou šanci. V domácnosti udělá ještě velkou službu.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu