Svěží a voňavá toaleta každy den. Vsaďte na osvědčenou kombinaci aviváže a zubní pasty

Koupelna 06. června 2022 | 12:08 — Zuzana Procházková
Pakliže vás obtěžuje nepříjemný zápach z toalety, není nutné ihned kupovat různé osvěžovače vzduchu, jejichž vůně i pořizovací náklady nejsou vždy ideální. Vsaďte raději na věci, které máte jistě doma. Budete překvapeni, jak kombinace aviváže a zubní pasty hravě zatočí se zápachem na záchodě.
Další 3 fotografie v galerii
Pro svěží, voňavý a zářivě bílý záchod používejte zubní pastu a aviváž / Depositphotos

O tom, že čistý a voňavý záchod je základem každé pořádné domácnosti, rozhodně není pochyb. Bohužel ne vždy je snadné udržet toaletu vždy provoněnou a svěží. Osvěžovače vzduchu, které jsou k dostání v drogerii, mnohdy voní nepříjemně a navíc zápach jen na chvíli zamaskují. Zkuste proto raději hospodyněmi osvědčenou kombinaci aviváže a zubní pasty. Nejenže díky těmto prostředkům zápach zcela zlikvidujete, ale navíc toaletu provoníte a dodáte jí pocit svěžesti.

Provonění toalety s aviváží

Aviváž má doma téměř každý a používáme ji při praní k provonění prádla. Málokdo ale ví, že má tento prostředek ve skutečnosti mnoho dalších využití v domácnosti. Zkušené hospodyně s aviváží dokonce vytírají podlahy, myjí okna nebo leští nábytek či nerezové plochy. Kromě toho lze aviváž dokonale využít i ke stálému provonění toalety.

A jak na to? Vezměte si menší plastovou uzavíratelnou láhev a naplňte ji vaší oblíbenou aviváží. Následně buď do víčka nebo těla láhve udělejte několik dírek nožem či nahřátou jehlou. Následně láhev vložte do nádržky s vodou na záchodě. Výsledný efekt je takový, že pokaždé když spláchnete, tak se uvolní trochu aviváže, jež vám úplně nádherně provoní celou místnost. Zde však myslete na to, abyste pravidelně čistili nádržku na vodu od případných usazenin aviváže.

Zubní pasta na dezinfekci a osvěžení toalety

Kromě aviváže použijte také zubní pastu, například tu, která vám nechutná nebo je příliš agresivní a normálně byste ji jinak vyhodili. Tak jako tomu bylo v případě láhve s aviváží, i zde udělejte do balení zubní pasty několik dírek a umístěte ji do nádržky na vodu u toalety. Jakmile spláchnete, vždy se uvolní kousek pasty, který nejenže záchod čistí, ale také dokonale osvěží. Kromě toho můžete také vymáčknout více či méně zubní pasty pod vnitřní okraj záchodové mísy, kde vydrží poměrně dlouho a efekt osvěžení ještě podpoří.

Zubní pasta rozpustí vodní kámen

Vedlejší bonusem používání zubní pasty je to, že má schopnost rozpouštět vodní kámen, rez a další nepěkné usazeniny. Zkuste ji proto občas nanést na vnitřní stěnu mísy ve větším množství, a přidat také do zásobníku na vodu. Nechte přes noc působit a ráno dočištěte kartáčem či houbičkou. Nakonec opláchněte. Budete překvapeni, jakou službu zubní pasta udělá. Sama tímto způsobem čistím a dezinfikuji toaletu a mohu potvrdit, že tak svěží a zářivě bílé toalety jsem žádným jiným prostředkem na mytí záchodů nedosáhla.

Autorský článek, další zdroj: thespruce.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu