Oblečení už kvůli každé skvrně ručně předpírat nemusíte. Je tu snadné a rychlé řešení

Spotřebiče 14. srpna 2020 | 09:34 — Marie Drahá
Už se vám stalo, že jste se museli rozloučit se svou oblíbenou halenkou nebo tričkem jen proto, že jste z oblečení nemohli dostat skvrnu od vína? Odteď by podobné ztráty měly být minulostí. Výrobci domácích spotřebičů totiž přišli na trh s novinkou, díky níž se lze zbavit i velmi odolných skvrn snadno a rychle.
Další 3 fotografie v galerii
Ultrazvukové pero si zřejmě najde oblibu zejména u rodin s dětmi / Depositphotos

Zejména letní období přeje drobným nehodám. Fleky od ovoce, sirupů a šťáv, ale také od vína či od kávy pouštějí někdy z oblečení dost těžko. Před praním v pračce je většinou nutné kompletně celé oblečení namočit a použít žlučové mýdlo nebo speciální odstraňovač skvrn. A ani tak si člověk nemůže být jistý, zda se flek vyprat skutečně podaří.

Skvrnu zlikviduje ultrazvukové vlnění

Ultrazvukové pero však slibuje boj se skvrnami mnohem jednodušší. Vypadá jako klasické elegantní pero, ale funguje docela jinak. Na flek na tričku, na který předtím nanesete vodu smíchanou s bezbarvým pracím prostředkem, působí ultrazvukové vlnění, díky němuž postupně zmizí skvrna už před klasickým vypráním.

Pero lze použít lokálně, tedy bez jakéhokoliv namáčení a práce s ním je jednoduchá a docela rychlá. Po jeho použití už stačí oblíbený kousek vyprat běžným způsobem.

Poradí si také s vlnou či hedvábím

Podle zkušeností si poradí ultrazvukové pero dokonce se skvrnami od inkoustu, make-upu nebo rtěnky, stejně tak od čokolády, džemu nebo červeného vína. Kromě polyesteru či bavlny jej můžete nechat působit také na jemné materiály, jakými jsou vlna nebo hedvábí. Největší oblibu bude zřejmě sklízet u rodin s dětmi a všude tam, kde si ostatní potrpí na dobré jídlo a pití. Nového pomocníka v boji proti i těm nejodolnějším skvrnám lze pořídit přibližně od dvou tisíc korun. Dále čtěte: Kvůli každé závadě nemusíte volat technika. Časté poruchy pračky si zvládnete opravit sami.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu