Chytrá trouba sama pozná, jakou zvolit teplotu a jak dlouho jídlo péct

Spotřebiče 05. prosince 2020 | 11:44 — Marie Drahá
Pečicí trouba se před Vánocemi v řadě domácností prakticky nezastaví. Upéct chutné cukroví dokážou všechny, některé toho ale umí daleko víc. Chytrá trouba se pyšní hned několika neobvyklými funkcemi. Lze ji ovládat hlasem, navíc sama rozpozná, jaké jídlo peče.
Další 4 fotografie v galerii
Hlasem lze v dnešní době ovládat celou řadu moderních spotřebičů / Depositphotos

Chytré domácí spotřebiče se staly běžnou součástí našich životů. Můžeme je ovládat i kontrolovat prostřednictvím smartphonu, díky nastaveným časovačům se samy zapnou nebo vypnou. Zatímco chytré pračky a myčky si dokážou dávkovat mycí prostředky bez cizí pomoci, chytrá trouba například rozpozná, jaké jídlo do ní vložíte.

Na mobil dá vědět, že je jídlo hotové

V čem spočívá hlavní výhoda tohoto spotřebiče? Není nutné hledat v kuchařských knihách ani na internetu, jak dlouho a na kolik stupňů daný pokrm péct, stejně tak ručně točit knoflíkem. Trouba si totiž sama nastaví parametry a pípnutím na mobil vás upozorní, že je třeba přidat nějakou přísadu nebo že je jídlo hotové. Celý proces funguje na základě přednastavených algoritmů.

Krom toho, že rozhodne o teplotě a délce pečení, není nutné chytrou troubu předehřívat, navíc umí udržet pokrm ve stanovené teplotě. Podobně jako klasické trouby nabízí celou řadu obvyklých funkcí: pečení, opékání, smažení, grilování, také například pomalé vaření.

Troubu můžete ovládat hlasem

Stejně jako další chytré domácí spotřebiče lze i chytrou troubu ovládat pomocí hlasových asistentů či připojit k Wi-Fi. Díky kamerce uvnitř trouby je pak možné sledovat, jak se jídlo připravuje a kdy bude přibližně hotové. Dále čtěte: Moderní varné desky si pohlídají bod varu a samy vypnou. A umí toho víc.

Související články
Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu