Mikrovlnka, pečicí a parní trouba v jednom

Spotřebiče 08. června 2016 | 08:35 — redakce
Klasická pečicí trouba, mikrovlnka, nebo snad moderní parní? Určitě bychom využili všechny tři, leckdy si je ale pořídit nemůžeme. Ať již z nedostatku financí, nebo nám v tom zabrání omezený prostor v kuchyni. Problém snadno vyřeší multifunkční zařízení.
Dalších 6 fotografií v galerii
Multifunkční trouba nahradí v kuchyni několik spotřebičů a nabízí širokou škálu funkcí / my-concept.cz

Na trhu najdeme dva typy kombinovaných trub. První nabízí kombinaci klasického horkovzdušného pečení a mikrovlnného ohřevu, druhý funguje jako pečicí i parní trouba. Více jdou na odbyt první, přestože nesporně zdravější je ten druhý. Hlavním důvodem je o několik tisíc korun nižší cena.

Zdravá pára

V parní troubě, kombinované s horkovzdušným ohřevem, můžeme vařit zdravě a současně nebudeme ošizeni o vypečenou kůrčičku, zlatavou barvu pečeně a výbornou chuť. Navíc si vaření výrazně urychlíme, protože můžeme připravovat celý oběd současně. Různá doba vaření nevadí, protože u parní trouby nedochází k přetlaku, takže ji můžeme kdykoli otevřít a přidávat jednotlivé potraviny postupně. Současně můžeme snadno dodržovat zásady správné výživy, jelikož nemusíme používat tuka solit. Navíc se důležité látky nevyvaří do vody, ale zůstanou v jídle.

Oba režimy můžeme používat současně, nebo i každý zvlášť, přičemž si samozřejmě můžeme v obou vybírat z mnoha programů. Stále častěji jsou tyto trouby používány i k ohřívání, protože je pak jídlo mnohem chutnější než z mikrovlnky. Parní trouby ale dokážou i rozmrazovat nebo zavařovat.

Rychle a snadno

U kombinace mikrovlnných a pečicích trub oceníme především rychlost. Zvládnou nejen grilování a rozmrazování, ale můžeme v nich zapékat i péct stejně jako v klasické pečicí troubě, navíc klidně i v několika pekáčích současně. Otočný talíř je u těchto výrobků nahrazen klasickým roštem. Jejich schopnosti oceníme, především když spěcháme. Můžeme totiž dovnitř vložit třeba i na kost promrzlé kuře rovnou z mrazáku. Trouba ho nejprve rozmrazí, pak podusí doměkka a nakonec sama přepne na horký vzduch, který je dopeče dozlatova.

U obou typů trub si můžeme vybrat, zda si pořídíme finančně méně náročný přístroj, nebo dáme přednost výrobku s automatickými funkcemi, u nichž si pouze vybereme z nabídky druhů pokrmu. Potřebnou teplotu, volbu programu a délku přípravy už si trouby nastaví a hlídají samy.

Tři v jednom

Pokud máme opravdu malou kuchyňku, vyplatí se nám poohlédnout se po přístroji, který kombinuje mikrovlnný ohřev s grilem a horkým vzduchem. Všechny tyto úkoly hravě zvládne například celonerezová mikrovlnná trouba Gallet FMOEGH 259 S, v níž můžeme rozmrazovat, přihřívat, vařit, grilovat, ohřívat horkým vzduchem či vařit pomocí kombinace mikrovln, grilu a horkého vzduchu. Pomocí deseti automatických programů snadno připravíme řadu pokrmů, nechybí ani elektronické ovládání a přehledný displej. A navíc zabere mnohem méně místa než klasický sporák nebo vestavná trouba.

Komentáře
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Bitcoin je nejlepší investicí letošního roku. Jeho těžba vyžaduje nesmírné množství elektrické energie

Vyrobte si originální nástěnku na vzkazy či fotografie....

Nebezpečné vánoční mlsání: Nevhodné potraviny mohou být...

Červeného vína se nemusíte vzdát. Jen se ho naučte pít a...

Místo rozkvetlé zahrady zelený dům. Jde to i jednoduše

Špinavá okna lze umýt i v zimě. Jen je potřeba dodržet pár...

Zázrak jménem cibule. Královna kuchyně, která zaručeně...