Ozdobte si dům za pár korun. Vyzkoušejte letní dekorace z květin nebo z papíru

Tipy a inspirace 03. července 2021 | 16:55 — Marie Drahá
Léto je přímo ideálním obdobím, kdy si vyzdobit dům vším, co zahrádky a příroda nabízí. Barevné dekorace z květů potěší nejen vás, ale také kolemjdoucí. Nezapomeňte si vystavit ani suvenýry z cest nebo staré poklady. Děti pak můžete zapojit do výroby dekorací z papíru.
Další 4 fotografie v galerii
Věnec na dveře zvládnete v létě vyrobit během chvilky / Depositphotos

K létu patří veselé barvy a motivy květů. Právě v tomto období byste nikdy neměli stolovat bez kytice řezaných květů ve váze. Je přitom docela jedno, jestli je pěstujete na vlastní zahrádce nebo si je natrháte na louce při procházce do přírody.

Efektu docílíte použitím různých nádob

Květy lze aranžovat na tisíc způsobů. V interiéru je můžete rozdělit do několika různých váziček, hrníčků nebo porcelánových konviček a postavit na stůl. Vyjímat se ale budou také na komodě nebo na parapetu, kde je vystavíte na odiv. Podobným způsobem si můžete vyzdobit také balkon nebo terasu.

Kromě řezaných květin zdobí nejčastěji venkovní prostory květináče. Jestli letos toužíte po něčem neobvyklém, zkuste si sazeničky naaranžovat do barevných holínek nebo například na starý bicykl. Postavit je můžete také na starší barevnou židli. Originální dekorace zaujmou na první pohled.

Dekorace ve skle za pár korun

Kvetou vám stále na zahradě pivoňky nebo jiné velkokvěté rostliny? Nádhernou dekoraci si z nich vyrobíte pomocí větší kulaté skleněné nádoby. Na dno můžete nasypat kamínky nebo písek a velkým květem je dozdobit. Nezapomeňte občas pokropit vodou. Jednoduchá dekorace se hodí do obýváku i na balkon. Dále čtěte: Létu sluší ombré. Několik tipů, jak jej šikovně uplatnit při výzdobě bytu.

Zapomínat bychom neměli ani vchodové dveře. I v létě se na nich bude hezky vyjímat věnec z nejrůznějšího kvítí doplněný barevnými stužkami nebo hravými dekoracemi. Chcete něco nevšedního? Vyrobit si můžete deštník plný květů, který pověsíte na háček na dveřích nebo například papírové kornoutky na zmrzliny, které vyplníte barevnými klubíčky a pověsíte kamkoliv.

K moři aspoň ve vzpomínkách

Léto je rovněž ideálním obdobím, kdy si vystavit veškeré suvenýry z cest nebo dekorace s mořskou tematikou. Hvězdice a mušle v kombinaci s lucernou, majákem nebo starším rámem – vše aranžujte, jak je libo. Působivé zátiší vás alespoň na okamžik přenese do míst, kde jste strávili nezapomenutelné chvíle s rodinou.

Rádi byste do výzdoby zapojili i děti? Bude vám stačit složka barevných papírů, nůžky a lepidlo. Podle šablony je nechte vyrábět různé motýlky, květy a další motivy, jimiž ozdobte okna v dětském pokoji. Příjemné odpoledne tak můžete strávit společně.

Zdroj: www.housebeautiful.com, www.homeincube.cz, living.iprima.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu